Yakakent'te Orman Benim etkinliği düzenlendi
Haber
04 Mayıs 2024 - Cumartesi 01:11
 
Yakakent'te Orman Benim etkinliği düzenlendi
Samsun'un Yakakent ilçesinde, "Orman Benim" kampanyası etkinliği düzenlendi.
Samsun Haberi
Yakakent'te Orman Benim etkinliği düzenlendi

İlçede yapılan etkinlikte, ormanları yanmadan korumak için, yangınlara neden olan atıkları, "Orman Benim" kampanyası ile temizliyor, doğayı koruma faaliyeti kapsamında farkındalık etkinliği başlatıldı.

 

Tarım ve Orman Bakanlığı Türkiye'de, 81 ilde eş zamanlı başlattığı kampanya ile Yakakent ilçesinde yaşanan, insan kaynaklı yangınlara karşı, doğaya atık atmama ve atılan atıkları toplama etkinliği düzenlendi.

 

 

Doğaya atılan cam, plastik, kağıt gibi atıkların orman yangınına sebep olduğu için son derece tehlikeli olduğunu ifade eden Yakakent Belediye Başkanı Dr. Şerafettin Aydoğdu, "Her yıl seyahat halindeki araçlardan atılan, ormana yakın yerleşim yerlerinde, rüzgarlarla ormana sürüklenen, orman yakınında yapılan piknik gibi etkinlikler sonrası, bırakılan ve doğaya karışan atıkları bugün hep beraber topladık. Orman Benim kampanyasıyla toplumsal bilincin oluşması ve geliştirilmesi adına ormanlar hepimizin emaneti olup hep birlikte korumamız gerekiyor." Dedi. 

Etkinliğe İlçe Kaymakamı Abdüssamed Kılıç, Belediye Başkanı Dr. Şerafettin Aydoğdu, Alaçam Orman İşletme Müdürü Ali Hakan Çelik, Kamu Kurum Müdürleri, Mahalle Muhtarları, Kurum personelleri, Doğa Dernekleri ve vatandaşlar katılım sağladı.

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Yakakent'te, Orman, Benim, etkinliği, düzenlendi,
Yorumlar
Haber Yazılımı